Dessa godsaker bakade ja förra veckan o är ett recept som ja hittat bland Leila Lindholms recept ..Dessa härliga frasiga bakverk påminner om croissanger o kan fyllas med lite olika saker men dom här är fyllda med choklad bland annat..Dom va jätte enkla att göra o tog inte lång tid alls!..
Receptet blir till 8st Pain au chocolat!
Ingredienser
- 1 rulle(250g) färsk kyld smördeg
- 100g nutella
- 75g mörk kvalitets choklad
- 100g mandelmassa
- rivet skal från 1st apelsin
- 1 ägg
- mandelspån att strö över innan gräddning samt florsocker att pudra över innan serverning
- Sätt ugnen på 175g varmluft ( men höj med 20-25 g om du bakar med vanlig ugn).
- Dela smördegen en gång på längden, o sen varje halva i fyra delar.
- Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
- Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa o apelsinskal o fördela över smördegsrutorna.
- Rulla ihop smördegsrutorna från kortsidan o lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven neråt.
- Pensla med uppvispat ägg o garnera med mandelspån.
- Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, i ca 20min.
- Pudra på med florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar