onsdag 15 februari 2012

Pain au chocolat med apelsin o mandelmassa


Dessa godsaker bakade ja förra veckan o är ett recept som ja hittat  bland  Leila Lindholms recept ..Dessa härliga frasiga bakverk påminner om croissanger o kan fyllas med lite olika saker men dom här är fyllda med choklad bland annat..Dom va jätte enkla att göra o tog inte lång tid alls!..

Receptet blir till 8st Pain au chocolat!

Ingredienser
  • 1 rulle(250g) färsk kyld smördeg
  • 100g nutella
  • 75g mörk kvalitets choklad
  • 100g mandelmassa
  • rivet skal från 1st apelsin
  • 1 ägg
  • mandelspån att strö över innan gräddning samt florsocker att pudra över innan serverning
  1. Sätt ugnen på 175g varmluft ( men höj med 20-25 g om du bakar med vanlig ugn).
  2. Dela smördegen en gång på längden, o sen varje halva i fyra delar.
  3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa o apelsinskal o fördela över smördegsrutorna.
  5. Rulla ihop smördegsrutorna från kortsidan o lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven neråt.
  6. Pensla med uppvispat ägg o garnera med mandelspån.
  7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, i ca 20min.
  8. Pudra på med florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar