onsdag 20 juni 2012

Koladröm med Daimgrädde och Jordgubbar

Igår var ja i Farsta hos Umm Mariam igen och vi hade lika trevligt som vanligt Alhamdulillah!..Ja vill passa på att umgås med henne och hennes familj innan dom insha Allah åker till Tunisien på semester..Vi hade riktig fest igår och åt lite godsaker..Ja lagade lasange hemma som ja tog med hem till dom(Alhamdulillah den gick hem) sen hade ja fått hem en ica Buffe tidning här om dagen och i den hade dom ett recept på en tårta som såg ljuvligt god ut så den testade vi på att göra igår(ja och tjejerna)..Den blev riktigt farligt god och var enkel att göra så självklart måste ja ju lägga upp recept på den :-)

Koladröm Med Daimgrädda och Jordgubbar

Ger 8-10 bitar
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk(ca 400g)
  • 150 g smör
  • 300g digestivekex
  • 1 1/2 liter jordgubbar
  • 3dl vispgrädde
Gör så här:
  1. Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker burken och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker burken hela tiden, fyll annars på med vatten efter hand.
  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt.
  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24cm i diametern, med plastfolie.
  4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare eller krossa för hand. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.  
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 delar av daimkrosset.
  6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram tills servering.
  7. Vid servering: Toppa med jordgubbarna och resterande daimkross
Tips! : Vi använde färdig kokt kondenserad mjölk med färdig kolasås i och de finns att köpa i många utländska affärer o vissa vanliga matbutiker..De står då att de är kolasås i burken..Byter man ut jordgubbarna mot banan så blir det en Banoffe paj istället som oxå är super gott! 
Här kommer lite bilder på vår tårta:







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar