måndag 16 januari 2012

Amerikansk chokladtårta

Här kommer ett receptet på den amerikanska chokladtårtan som ja gjorde förra året!

 Chokladbotten:
  • 150g smält margarin/smör
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl kakao
Glasyr:
  • 150 g smör eller flytande margarin går bra
  •  2 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 1 dl kakao
  •  ca 3 dl florsocker( eller efter egen smak)
  1. Sätt ugnen på 190 grader..Blanda ihop allt till chokladbotten till en slät smet och fyll upp smeten i två smorda runda formar med löstagbar kant(Antingen  med formar som har storleken 20cm i diametern eller 24 cm diametern)..Ja använde 20 cm så den blev hög och fin! Grädda antingen båda formarna samtidigt eller en i taget på ca 40 min för formarna med 20cm diametern eller ca 45-50 min för formarna  med 24cm diametern beroende på ugn..Om man är osäker på om dom är klara kan man känna efter i mitten på kakan med en gaffel! Kakan är klar när ingen smet fastar på gaffeln..När kakorna är klara låter man dom stå och svalna!
  2. När kakorna har svalnat delar man varje kaka till två tårtbottnar(totalt fyra sammanlagt) Blanda sedan ihop allt till glasyren till en slät smet..montera tårtan men glasyren mellan varje lager och täck till sist tårtan med resten av glasyren
Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar