måndag 16 januari 2012

kladdkakemuffins med daim ganache



Detta är ärligt talat det godaste bakverk ja någonsin ätit..Om man lyckas med ganachen och kladdkake muffinsen kan de inte bli annat än gott Mmmm!

Obs! innan du börjar med receptet så bör du veta att ganachen måste stå i kylen i minst 5 timmar och kylas ner innan man vispar upp den för bäst resultat! Receptet ger ca 10st normal stora kladdkake muffins med ganache

Detta behövs till kladdkake muffinsen:


  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 125 g smör/margarin
  • 2.5 dl mjöl
Detta behövs till ganache:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g daim marabou choklad( Det går bra i stort sett med vilken choklad som helst)
  1. Börja med ganachen..Häll grädden i en kastrull  och värm den på hög värme tills den knappt! börjar små puttra(inte koka) och ta bort kastrullen från spisen
  2. Bryt chokladen i bitar och häll i den i den varma grädden och rör om tills den smält ner i grädden helt!.. häll sedan över allt i en plast bunke och förvara i kylen i minst! 5-6 tim
  3. Under tiden ganachen står i kylen kan du börja med kladdkake muffinsen..Sätt ugnen på 180g..Vispa äggen med sockret pösigt..häll i vaniljsockret, kakaon, bakpulvret och rör om..Smält margarinet och häll i(flytande margarin går oxå mycket! bra..Till sist har du i mjölet och rör om till en slät smet utan klumpar..
  4. Fyll upp smeten i ca 10st normal stora muffins formar och grädda i mitten av ugnen ca 17-25min beroende på ugn..om du är osäker på om dom är klara kan du prov sticka en muffins med en gaffel( De ska liksom inte fastna något på gaffeln när du sticker kakan i kanterna och de ska fasta lite kladd när du sticker kakan i mitten då är den klar:)
  5. När muffinsen är klara låter du dom svalna på plåten först och sen gärna i kylen så dom blir kalla..
  6. När ganachen fått stå i kylen tar du ut den och vispar upp den tills den blir tjock som grädde..Fördela till sist ganachen på muffinsen och njut!
Tips! Ta gärna lite vit choklad som du river eller hackar och strör över muffinsen(det blir finare och godare:) Dom brukar smaka gott även dagen efter och efter de om de blir ngt över förstås:)(förvara dom bara i kylen då)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar