måndag 16 januari 2012

Krämig fiskgratäng med räkor!

Riktigt enkelt och gott!! när man är sugen på fisk 
Receptet räcker till ca 4 normal portioner
Ingredienser:
  • Ca 400 g alaska pollock(torsk går oxå bra)
  • Ca 200 g frysta räkor
  • Ca 200 g valfria frysta grönsaker( Broccoli blir godast)
  • 3 msk mjöl
  • 1 grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayenpeppar
  •  3-4 dl riven ost ( Beror på om man gillar mycket ost som jag:)
  1. Sätt ugnen på 225g
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form och använd hälften av saltet och hälften av svartpepparn till att krydda fisken med..ställ sedan in fisken i ugnen och grädda i ca 20-25 min beroende på ugn
  3. Medan fisken är i ugnen börjar du med att göra en sås genom att smälta margarinet i en kastrull på hög värme..när smöret smält lägger du i grönsaksbuljongen i smöret och låter den smälta ner i smöret medans du rör om..därefter häller du i mjölet och rör om tills det blandats ordentligt med smöret..häll sedan i mjölken, cayenpepparn och resten av saltet och svartpeppar och rör om tills det kokat upp till en tjock sås
  4. När fisken är klar tar du ut den och heller bort eventuell vätska som kommit till
  5. Häll sedan över räkorna , grönsakerna och den tjocka såsen på fisken..strö till sist över osten och grädda fisken i ugnen på 225g ca 30 min eller tills den fått en fin färg!

    Tips! Servera med ris det tycker jag är godast med potatis går även  lika bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar