måndag 16 januari 2012

Crepes med svampfyllning



             
Riktigt goda crepes som ja gjorde för ett tag sen!..För dom som inte vet va crepes är så kan ja berätta att de är ihop rullade pannkakor som brukar innehålla olika fyllningar som svamp, räckor, eller köttfärs osv. o så kan man gratinera dessa pannkaks rullar med i ugnen med lite riven ost på som man strött över yummie!:)

Ugnsgratinerade Crepes med svampstuvning:

Receptet räcker till 3-4 pers

Ingredienser till pannkakssmet:

3st ägg
1/2 tsk salt
6dl mjölk
2,5dl vetemjöl
2msk smält smör/margarin(ja brukar använda flytande)
smör att steka i

Ingredienser till svampstuvning:

ca 1 liter färska hackade champinjoner(annan svamp går säkert oxå bra)
1/2 finhackad gul lök
3dl vispgrädde(matlagningsgrädde går oxå bra)
salt o peppar(efter smak)
1/2tsk soya(Inget måste)
smör att steka i
3-4 dl riven ost till gratinering

Gör så här:

Börja med att ordentligt vispa ihop allt till pannkakssmeten till en slät smet och stek upp ca 10
tunna pannkakor eller så många de räcker till(Ja brukar steka mina pannkakor i en liten stekpanna)..När du gjort de börjar du med svampstuvningen..Fräs den hackade svampen och löken i smöret tills den mesta svampvätskan försvunnit..tillsätt därefter mjölet och rör om ordentligt..När du gjort de häller du över grädden och soyan och låter de koka upp till en tjock stuvning..Medans de kokar upp kan du smaka av med salt o peppar..När svampstuvningen är klar fördelar du den på alla pannkakor och rullar sedan  ihop dom..lägg pannkaks rullarna i en smord ugnsform och srö över den rivna osten..Grädda dom till sist i ugnen på 225g i ca 10-15 min eller tills osten smält och fått en fin färg..

Tips!: Servera dina crepes med en fräsch sallad till..Pannkakorna går utmärkt att bara äta som vanliga pannkakor oxå om man bara vill de:)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar