måndag 16 januari 2012

Kalkonpasta med svamp o vitlök



Receptet som ja testade igår..Gott! och rekomenderat för den som gillar pasta!
Receptet räcker till 4 personer

Ingredienser:

  • 4 portioner pasta tex. tagliatelle(Ja använde tagliatelle fullkorns pasta)
  • ca 600 g kalkonbröstfile( Ja använde kycklingfile)
  • ca 250 g kantareller,champinjoner eller annan svamp( Ja använde champinjoner)
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlökar
  • 2 msk margarin att steka i
  • 2,5 dl matlagningsgrädda 15%
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 2 st grönsaksbuljonger( la ja till )
  •  1 näve persilja
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet
  2. Skär kalkonfilen/Kycklingfileen i strimlor..skär svampen i bitar..skölj och skiva purjolöken..fin hacka vitlöken..
  3. Bryn kycklingfile/kalkonstrimlorna i margarinet  tills de fått fin färg och tillsätt grönsaksbuljongerna och vitlöken..tillsätt sedan svamp bitarna bryn den tills de fått fin färg..när svampen fått fin färg tillsätter du även purjolöken och låter de fräsa i ca en halv min..Sedan tillsätter du matlagnigsgrädden, salt o peppar(efter smak) och den färdigkokta pasta och rör om noga..låt de små puttra i ca 4-5 min på svag värme..till sist rör du ner persiljan som du hackat innan..
Tips! Servera gärna med riven parmesan ost och ett gott bröd Mums!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar